Havalı Yatak
Havalı yatak kendi içerisinde kullanıma bağlı olarak guruplara ayrılmıştır.
Baklava Dilimli Havalı Yatak;
130 Hücreden oluşan petek sistemli 5 cm yüksekliğe sahip 90 cm eninde 200 + 100 cm yatak tutucusuyla imal edilmiş üründür. dakikada 4-5 lt hava üretimine sahip iki çıkışlı bir motoru bulunan hava sirkülasyon sistemidir. Ülkemiz’de Kullanım Şekli Çok Yanlıştır,
Baklava Dilimli Havalı Yatak Nasıl Kullanılır;
Ülkemizce yaygın olarak kullanılan bu ürün aslında yanlış kullanıma sunulmuştur. baklava dilimli (petekli) havalı yatak kısa süreli kullanıma uygundur. Daha farklı şekilde kullanmak hasta ve kullanıcı sağlığına zarar verecek yapıdadır. 1-7 gün aralığında kullanılacak olan Baklava Dilimli havalı yatak daha uzun sürelerde kullanılması sonucu oluşmasını istemediğimiz Yatak Yarası Oluşumuna daha hızlı etki etmektedir. Klinik Olarak ta yapılan çalışmalar bunu kanıtlamaktadır. Yoğun bakım Evresi 1-7 gün veya Hakaretsiz Yatma Süresi 1-7 gün Sürecek Kullanıcılarda Bu ürünün Kullanılması Hem Ekonomik Hemde Sağlık Açısından Uygundur. Ürüne Ait Bilgilerde Belirtmiş Olduğumuz Gibi 5 Cm yükseklik Hasta Ağırlığı İle çökme yapacak ve Sürtünme daha fazla olacaktır, ayrıca Peteksi hücre yapısı daha çabuk hava ile dolmayacağı için yatak üzerinde buruşmalar olacak, bu buruşmalar dan dolayı vücutta kan akışı bozulacak kılcal damarlarda iletişim durma noktasına gelecektir. Bu Durumdan Dolayı Vücut bütünlüğü bozulacak ve yatak yarası (Bası Yarası) oluşacaktır.
Boru Tipi Havalı Yatak;
18 Boru Hücresinden Oluşan 12 Cm Yüksekliğe Sahip 90 Cm Eninde 200 Cm Uzunluğunda +100 Cm Yatak Tutucusuyla imal edilmiş üründür. Dakikada 7-8 Lt Hava Üretimine Sahip iki çıkışlı bir motoru bulunan hava sirkülasyon sistemidir. Kullanım Yeri Olarak Yoğun Bakım Servisleri, Evde Hasta Bakımında Kullanılmaktadır.
Boru Tipi Havalı Yatak Nasıl Kullanılır;
Boru Tipi Havalı Yatak Yoğun Bakım klinik ve Servislerde Kullanımı Yara Oluşumunu ve oluşan yaranın bertaraf edilmesi için kullanılır. hücre İçerisinde Oluşan Hava basıncı sayesinde 9 hücresi 7 Dakika boyunca A Hattına Bağlı Hücrelere Hava ile Dolum Yaparak B Hücresinde Boş Olan Hava Hücreleri Sayesinde Temas Aralıklarını Boş Bırakırsınız. bu İşlemi Sürekli Tekrar Ederek Bası Yarası oluşumunu Engellersiniz.
Pozisyon Veren Havalı Yatak;
Pozisyon Veren Havalı Yatak 18 ve 21 Hava Hücresinden Oluşan Aynı Zamanda A+B veya A+B+C Sisteminde Çalışabilen, Minimum 12 Derece Maksimum 30 Derece Sağa ve Sola Minimum 5 Dakika Maksimum 15 Dk Aralığında Ratosyonel Olarak Pozisyon verme İşlemi Yapan Havalı Yatak Türüdür. Yoğun Bakım Klinikleri ve Evde Hasta Bakımında Kullanılmaktadır.
Pozisyon Veren Havalı Yatak Nasıl Kullanılır;
Pozisyon Veren Havalı Yatak; Boru Tip Havalı Yatak Sistemi İle Aynı Şekilde Çalışmaktadır. 2 Katmanlıdır, 1nci Katmanda Yatma Zemininde 18 veya 21 Hava Hücresinden Oluşan A+B veya A+B+C Sistemli Hava Hücrelerinden Oluşur Bu Hücreler Sistemin Belirlediği Süre Aralıklarında Alter Sisteminde Hava Dolum ve Boşaltım Yaparak Vücut Bası Arasını Dengeler ve Sürekli Aynı Yerde Bası Oluşumunu Ortadan Kaldırarak Yara Oluşmasını Önler. 2nci Katmanda Bulunan Ratosyonel Pozisyon Hücreleri Minimum 5 Dk maksimum 15 Dk Aralığında (Ayarlanabilir) Minimum 12 Derece Maksimum 30 Derece Sağa Sola Pozisyon Verme İşlemini Yapar, Bu İşlem Sırasında Vücudun Bası Merkezini 12 Derece veya 30 Derece Sağa Sola Kaydırarak Perine Bölgesinde Oluşacak Yaraların Önüne Geçmiş Bulunmaktadır. Pozisyon Veren Havalı Yatak Ülkemizde Firmamızın Girişimleri ve Yenilikçi Yönü Sayesinde Yaygın Olarak Evde Bakım ve Yoğun Bakım Kliniklerinde Yaygın Olarak Kullanılmaya Başlamıştır.